Paperstone kitchen and bathroom: the Watermans Bay design

enquire about this project

Send an Enquiry

Sending ......

First Name *
Last Name *
Email *
Mobile *
Postcode *
Message

visit website
Paperstone kitchen and bathroom: the Watermans Bay design
Universal Magazines
By

Both cutting-edge and , this Watermans Bay design utilises Paperstone to create incredible kitchen and spaces

Cutting edge, design forward product selection was top and centre of the client brief for the kitchen and wet area spaces of this Watermans Bay home completed in 2018. Retreat Design provided the kitchen and wet areas design and cabinetry with Dorrington Homes as the home builder. The clients were heavily involved in the design process and brought with them a desire to challenge the design status quo with the result edgy, moody, uber modern spaces that are just so liveable.

The kitchen heavily features dark tones of Paperstone for the benchtops and cabinetry door fronts. Paperstone is made from 100% recycled paper and non petroleum resin making it a sustainable cladding solution for cabinetry and other building surfaces. Paperstone was used in the Watermans Bay residence for both benchtops and cabinetry door fronts. The result is a cabinetry finish with the authenticity and depth of a natural product with a completely unique colour dimension for the experimental client.

Other features in the kitchen included a Oliveri Spectra copper undermounted sink on the kitchen island with an Abey Tink D-B mixer in matt black. Black tapware and accessories are featuring heavily as a design trend for 2018 and this home has used black in both the kitchen and ensuite to make the dark cabinetry colours really pop.

This kitchen also featured a concealed scullery which is another continuing trend in kitchens in Australia. Hiding the working and cleaning area of the kitchen allows the kitchen to be really freed up as a space for enjoying company and conversation. This scullery featured the on trend Caesarstone 20mm sleek concrete as a benchtop finish, allowing a lighter end result which is an important consideration when scullerys are included in the design as the scullery is traditionally a smaller space with potentially limited natural light.

The ensuite is dominated by a one of a kind poured concrete feature wall, adding an industrial dimension to a spacious retreat. Hanging above the solid surface bath is a matt black Gessi Goccia spout designed by Prospero Rasulo to emulate the natural shape of water. Also featured is a dark Paperstone vanity with built in sink; with copper mirrors to bring out the warmth of the cabinetry finish.

Happiness is created in the home and so when a client and designer can work over an extensive period of time collaboratively to create spaces that really work for the client’s lifestyle then the project can be deemed as a success.

For more information



Tags:         
Publish at: , last modify at: 21/08/2018
enquire about this project

Send an Enquiry

Sending ......

First Name *
Last Name *
Email *
Mobile *
Postcode *
Message

visit website