visit website
A kitchen to last forever
Universal Magazines
By

The owners of this newly renovated kitchen asked Premier Kitchens to change their old, cramped, impractical kitchen into their ‘forever kitchen’. The final product featured an open plan layout with ample storage that will ooze a clean and timeless look for years to come.

Varying the colour palette slightly, the warm white cabinetry and the greige benchtops create a stunning contrast with the darker end panels. To add texture, V-groove panels were used on the cabinets above the cook top and the back panel of the island bench.  Additionally, a light-grey tiled splash back adds both a variation in texture and colour. Metallic pendant lights hang above the bench for a sophisticated touch to the simple design of the space. This kitchen does not miss out on practicality, with a large island to provide extensive bench space as well as seating and drawers for storage. Cabinetry was built to hide a pre-existing angled wall that was creating useless space and looked dated. The cabinetry was also squared off, hiding the angle and creating a useful coffee station in the process.

Designer: Natalie Bristow for Premier Kitchens

Written by

Project Details

HINGES AND DRAWERS Blum Legrabox
COOKTOP Bosch Gas
REFRIGERATOR Fisher & Paykel
TAPWARE Zip Tap and Phoenix Tapware
SINK Oliveri


Tags:      
Publish at: , last modify at: 05/11/2019
visit website