Real home: Modern marvel



Gallery

A Sydney home that’s a capsule of energy and sophistication

The ideal home provides many things, the most common revolving around space, comfort, a classic colour palette and high-quality finishes. In this case, a family of four traded their dated house for a sleek, parapet-look residence thanks to the help of Starr Constructions.

Opting to knock down their existing residence, the family thought it was best to completely redesign and rebuild a property they could live in for many years to come. Comprising three levels, the new house contains plenty of room for the family and features four bedrooms, a study, bathroom and ensuite, office, kitchen, =QUOTE= rumpus/living room and an alfresco area. The spaces are connected by an on-trend colour palette of grey and white with subtle hints of colour to add warmth and excitement. Stunning views of the ocean and the city are also on display from multiple viewpoints, adding to the home’s calming atmosphere.

To encourage indoor–outdoor living, sliding doors can be stacked away to reveal a dining area located on the second storey. Ideal for entertaining or simply enjoying breakfast with the family, the kitchen and living areas are both located close by, emphasising the open-plan layout. Spacious and welcoming, the kitchen features a generous island/breakfast bar that also boasts handle-less drawers, enabling kitchen appliances and crockery to be kept out of sight. A double sink is located away from the cooking area, helping to keep clean and dirty dishes separate.

The third storey contains the bedrooms, which showcase the stunning natural surroundings Killarney Heights offers. Timber-look floorboards add warmth and
offer a nice change from carpet. The bathrooms are a standout feature of this modern home, with grey tiling and timber contrasting with the white fixtures.

For this young family, the end result is a home that is unmistakably theirs. Featuring all the trimmings, this house is comfortable and welcoming, offering the perfect space for the years ahead.

Written by Annabelle Cloros
Photography Marian Riabic

Originally from Home Design Volume 18 Issue 6

MORE FROM Starr Constructions:
2 Shares
You May Also Like