GDA House of the Year Awards Finalist 1 | Tent House



Gallery

The brief

Open spaces saturated in natural light, enhanced by high ceilings and good airflow. And a generous amount of glass, with doors and windows that open completely.

Design outcomes

The home consists of an operable insulated box for cooler months that makes way for a tent-like feature in the warmer weather. The doors of the box slide open manually, while the roof (or lid) has an automated sliding operation. With the roof fully open, the transparent tent membrane comes into view.

Editor’s favourite

As the doors slide open, the forest wall becomes an architectural element.

Details

Location Verrierdale, Queensland
Architect Sparks Architects
Construction Jaicon Constructions
Photography Christopher Frederick Jones

MORE FROM Grand Designs Magazine HOTY:
2 Shares
You May Also Like

Down by the Sea

This Queensland home is the epitome of coastal Hamptons style. Designed for a professional couple with two children,…