Beautiful bayside abode

enquire about this project

Send an Enquiry

Sending ......

First Name *
Last Name *
Email *
Mobile *
Postcode *
Message

visit website
Beautiful bayside abode
Universal Magazines
By

The perfect get-away home with a unique and special Victorian view, this home by Graeme Alexander Homes is a family-friendly knock out

Come summer time this Somers home on the Mornington Peninsula sure does soak up the sunshine. As the home hugs the exquisite Westernport Bay, with expansive views from Flinders through The Nobbies to Cowes on Phillip Island, the home is a family friendly knock out.

The 1,565m2 beach front home faces south west, and it was this location the owners fell in love with five years ago. The previously existing property had already undergone a makeover, however was still not fitting to all of the new owner’s needs. So, it was decided to renovate with the help of Graeme Alexander Homes.

During renovation the roof was opened up to the north, and a small courtyard was installed bringing extra light into the home. Complemented by a large open fire and timber floor boards finished in a beautiful beachy white, the soft colour palette has paid off and helped give the home its effortless and undemanding feel. Additionally this serves to compliment the owner’s colourful artwork and pops of colour.

The upper level now contains a new spacious kitchen, lounge, dining, sitting and master bedroom with ensuite. The large kitchen includes direct access through retractable bi-folds to the balcony which allows the family to serve the roomy entertaining balcony with ease. The home soaks up the spectacular view from every angle, with direct access via a stair case to the swimming pool.

The lower area contains three large bedrooms with ensuites, a main bathroom, grandchildren’s bunk room, a nursery and a play rumpus room, all blessed with unrestricted views over the swimming pool.

As the pool was positioned on the south east side of the home it was decided to push it away from the main building to maintain the north sun.

As the walk to the beach was very steep, a boat house was added with a retaining wall built in to level the ground up and create an easy walking path to the beach. The boat house boasts a kitchenette and toilet, servicing a grass lawn play area and also caters as a storage facility for all those much needed beach accessories.

The home was finished off in soft whites with complementing natural timber to bring out its lovely relaxed holiday feel. The property is to be used as the owners retirement get-away, a place they wanted to share with their large extended family, and what a beautiful, romantic and stress free location it is.

 

For more information
gahomes.com.au

 

Originally from BuildHome Victoria, Volume 45



Tags:      
Publish at: , last modify at: 22/03/2016
enquire about this project

Send an Enquiry

Sending ......

First Name *
Last Name *
Email *
Mobile *
Postcode *
Message

visit website