Bayside Bliss: family home

enquire about this project

Send an Enquiry

Sending ......

First Name *
Last Name *
Email *
Mobile *
Postcode *
Message

visit website
Bayside Bliss: family home
Universal Magazines
By

The perfect getaway home with a unique and special Victorian view

Come summertime, this Somers home on the Mornington Peninsula sure does soak up the sunshine. As the home hugs the exquisite Westernport Bay, with expansive views from Flinders through The Nobbies to Cowes on Phillip Island, the home is a family-friendly knockout.

The 1,565m² beach-front home faces south-west, and it was this location the owners fell in love with five years ago.
Though the existing property had already undergone a makeover, it was still not fitting all of the new owners’ needs. So, it was decided to renovate with the help of Homes.

During renovation, the roof was opened up to the north, and a small courtyard was installed, bringing extra light into the home. Complemented by a large open fire and timber floorboards finished in a beautiful beachy white, the soft colour palette has paid off and helped give the home its effortless and undemanding feel. Additionally, this serves to complement the owner’s colourful artwork and pops of colour.

The upper level now contains a new, spacious kitchen, lounge, dining, sitting and master bedroom with ensuite. The large kitchen includes direct access through retractable bi-folds to the balcony allowing the family to serve the roomy entertaining balcony with ease. The home soaks up the spectacular view from every angle, with direct access via a staircase to the swimming pool.
The lower area contains three, large bedrooms with ensuites, a main bathroom, grandchildren’s bunk room, a nursery and a play/rumpus room, all blessed with unrestricted views over the swimming pool.

As the pool was positioned on the south-east side of the home, it was decided to push it away from the main building to maintain the north sun.
As the walk to the beach was very steep, a boathouse was added, with a retaining wall built in, to level the ground and create an easy walking path to the beach. The boathouse boasts a kitchenette and toilet servicing a lawn play area and also caters as a storage facility for all those much needed beach accessories.

The home was finished off in soft whites with complementing natural timber to bring out its lovely, relaxed, holiday feel. The property is to be used as the owners’ retirement get-away, a place they wanted to share with their large extended family; and what a beautiful, romantic and stress-free location it is.

For more information

Graeme Alexander

Originally in Custom Design Homes, Volume 1



Tags:   
Publish at: , last modify at: 08/11/2016
enquire about this project

Send an Enquiry

Sending ......

First Name *
Last Name *
Email *
Mobile *
Postcode *
Message

visit website