Laid-back green kitchen design



 A laid-back, contemporary kitchen with a natural feel

Mint Kitchens colour scheme

Mint Kitchens kitchen lighting

Mint Kitchens shelving

“The clients wanted a large open kitchen and living area — an inviting space to relax. The existing floorboards in each room were matched to complete the sense of flow and a breakfast bar replaced a dividing wall between the two rooms. As a transitional feature, the breakfast bar needed to be functional and serve as an entertaining and informal dining solution. Display shelving on one side allows decorative touches and wide drawers on the other meet practical requirements. The new kitchen features plenty of drawer storage, including an appliance cabinet with bi-fold doors, and the base cupboards next to the under-bench oven are fitted with oil, sauce and spice drawers for easy-access during cooking. The laid-back, modern styling of this kitchen perfectly complements the home’s natural environment.” Designer: Lindsay Williams for the Mint Kitchen Group

SHOP THE LOOK

Cabinetry Gloss-finish vinyl wrap in Café Crème, Breakfast bar — Tanganyka by Laminex, Overheads – Brushed-aluminium framed doors with frosted-glass inserts

Panels Gloss-finish vinyl wrap in Café Crème

Internal hardware Soft-close hinges, polished-chrome pull-out detergent rack

Benchtop Reconstituted quartz. Kitchen — Starlight Black, breakfast bar — Frappe

Splashback Toughened glass

Oven Smeg

Rangehood/canopy Smeg

 

Expert tip: Reversing and repeating the light and dark colours provides both continuity and variety.

We love: How the olive-green splashbacks introduce colour and reflect the home’s leafy setting.

MORE FROM Mint Kitchen Group:
Modern Classic
Uncategorized

Modern Classic

  A warehouse kitchen has been cleverly converted by Mint Kitchen Group from small and gloomy to open and…
Mint Condition
Uncategorized

Mint Condition

Bright and spacious, this kitchen combines traditional styling with a modern twist      This classic kitchen, designed…
Warehouse transformation
Uncategorized

Warehouse transformation

After the owners failed to make their kitchen work, Mint Kitchens came to the rescue, creating this spectacular…
Bright Spark

Bright Spark

  Bringing light, colour and functionality to a family kitchen   “The previous kitchen was dull, dated, had…
2 Shares
You May Also Like
Redefining Roofing
Uncategorized

Redefining Roofing

Nu-Lokâ??s revolutionary roofing system is making ceramic slate an affordable option for all home renovators.
Easy living
Uncategorized

Easy living

2 Shares
0
0
2

 

This dimensional design seamlessly integrates indoor and outdoor living.

new home design

Designed and constructed by Englehart Homes, this home, appropriately named The City View, lives up to its name, embracing the surrounding views of the city. The exterior of the residence is defined by shape through the use of building massing and façade layering by shape, with the interior incorporating contemporary styling and luxury features and fittings.

Its prime location offering spectacular views proves this is inner-city dwelling at its best. A stone-clad blade wall defines the entrance to the home while separating the garage. With more than 52 squares, this doublestorey home is generous in all aspects. Featuring a triple-car garage and groundfloor guest bedroom complete with his/ hers walk-in wardrobes and ensuite, there’s certainly enough room for all. A study and formal living area lead into the spacious kitchen-family-meals space and flow seamlessly out to the covered indoor/ outdoor entertainment area.

Individually designed to suit the unique site conditions, this Englehart-designed home combines expansive flowing spaces that harmonise in an elegant, modern living environment. The combination of render and brick results in a strong yet balanced façade with street appeal. In this prominent location with generally traditional home designs, the colours and materials complement the streetscape, while making a bold statement. The architectural white (sago) kitchen, with its contemporary edge and ergonomic sophistication is the hub of the house, connecting the main living area and dining space. Oversized grey tiles were selected for the downstairs living spaces, a perfect contrast to the predominantly white furnishings and fittings. Upstairs, dark-grey carpet inspires a modern look with a clean finish. Colour is explored throughout the home through the use of cushions, artworks and home accessories.

On the top floor, the lavish master suite with walk-in robes and ensuite is flanked by two additional bedrooms, a study and expansive rumpus room. A celebration of colour can be seen in the latter room. Red lounges and yellow patterned rugs create a different atmosphere from the rest of the home. A standout feature for this home is the deep-red front door. A running theme throughout the home, this brilliant colour is also accentuated in the house through the subtle use of home accessories.

Contact Englehart Homes today for a custom designed home,

796 High Street Kew East Victoria Australia 3102.